15 Temmuz ve Demokrasi Sergisi

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini önlemek için sokaklara dökülen yüz binlerce, milyonlarca vatandaşımızdan bir kısmı şehadet mertebesine bir kısmı da gazilik şerefine ulaşmışlardır. Şehitlerimizin aziz hatıraları, gazilerimizin fedakarlıkları asla unutulmayacaktır. Bir milletin topyekûn vatan için şehit olma arzusunu gösterdiği bu vehim olayda yaşadıklarımızın Türk tarihinde örneğinin olmadığının bilinmesi gerekir.

Bu amaçla Akdeniz Üniversitesi olarak bu vehim olayda hayatlarını kaybeden şehitlerimizin hatırasının yaşatılması, topluma gelecek kuşaklara taşınması amacıyla sayın rektörümüzün de direktifiyle bir yıldönümü sergisi yapmayı planladık. Kısa bir zamanda hazırladığımız bu sergi, Türk milletinin darbecilere karşı verdiği onurlu direnişini yaşatmak ve şükranlarımızı ifade etmek üzere, '15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anısına; ithaf edilmiştir.

Sergideki eserlerden başta grafik ürünleri olmak üzere, sanat ürünlerinin tamamı fakültemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerince hazırlanmıştır. Bununla birlikte o gece yaşananları tanık olarak göstermek üzere bazı fotoğraflar kullanılmıştır. Bu vesileyle fotoğrafları bizimle paylaşan Anadolu Ajans’ına teşekkür ederim. Sergimizin hazırlığında Dekan yardımcılarımı Doç.Dr.Ömer Zaimoğlu, Doç.Dr. Zehra Yiğit ve Fakülte Sekreterimiz Aynur Tiker ve öğretim üyesi Y.Doç.Dr. Mehmet Sağ emek sarf ettiler. Kendilerine de teşekkür ederim.

Şehadetlerinin birinci yılında 15 Temmuz şehitlerimizi ve bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi şükranla anıyorum.

Prof. Dr. Osman ERAVŞAR
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı