MODA VE TEKSTİL TASARIMI BÖLÜMÜ

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, moda ve tekstil tasarımı eğitimi vermek üzere kurulmuştur. Bölüm öğrencilerinin dört yıl boyunca; dokuma tasarımı, baskı tasarımı, moda tasarımı dallarında estetik bilgi, beceri ve teknik donanımları sağlanarak, tasarım dünyasının, moda ve tekstil sektörünün gereksinmelerine uygun; yaratıcı, üretken tasarımcılar olarak yetiştirilmeleri amaçlanmaktadır. Uzmanlık alan programlarının ortak amacı, tasarım ve yaratıcılığın anlatım aracı durumuna dönüştürülmesi, onunla özgün biçimler yaratılması, sanat ile endüstrinin kaynaştırılmasıdır. Bölüm 2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlamıştır.

Öğretim Elemanı Kadrosu
Prof. Dr. Osman ERAVŞAR (Bölüm Başkanı V.)
 osmaneravsar@akdeniz.edu.tr (0242) 3106200
Dr. Öğr. Üyesi Kezban SÖNMEZ (Bölüm Bşk. Yrd.) kezbankarasonmez@gmail.com (0242) 2274220
Dr. Öğr. Üyesi Menekşe Suzan TEKER mesinal@hotmail.com (0242) 3106217
Dr. Öğr. Üyesi Mariyam YEZİYEVA NEHİR