Prof. Dr. Fatih Başbuğ’un İki Eseri Müze Koleksiyonunda

Değerli Akademik ve İdari Personelimiz,

Fakültemiz Resim Bölüm öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Başbuğ’un iki resmi, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Koleksiyonu’na girmiştir. Önceki yıllarda Selçuk Üniversitesi, Necmeddin Erbakan Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Harran Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı Razzakov Kırgız Devlet Teknik Üniversite’si gibi üniversite koleksiyonlarında, Emniyet Genel Müdürlüğü, Konya Polisevi, Ölüdeniz Belediyesi, İzmir Güzelbahçe Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Buldan Belediyesi, Kahramanmaraş Türkoğlu Belediyesi, Türk Ocakları Genel Merkezi, Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM),  Kamu Sen, T.C.  Dışişleri Bakanlığı Priştine Büyükelçiliği, Ziraat Bankası gibi kamu kurum ve kuruluşlarında, ayrıca Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Doğu Kazakistan Bölgesi Sanat Müzesi, Gazi Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi, Saray Bosna Devlet Preporod Sanat Galerisi Kolesiyonu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi Kıbrıs Türk Milli Tarih Müzesi koleksiyonları gibi müze koleksiyonlarında eserleri bulunan Fatih Başbuğ’un “Rüya” ve “Kuşlar” isimli tabloları, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Koleksiyonu’na alınmıştır.

Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Müze erişim linki: https://arhm.ktb.gov.tr/artists/detail/2531/fatih-basbug