Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu-“Müzik Kimlik III”

Fakültemiz Dekanı ve Müzik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem’in editörleri arasında yer aldığı müzikolojik kitap trilojisinin son çalışması ‘Müzik Kimlik III’  yayınlanmıştır.

Editörlerden,

” Alan çalışanlarınca bilinen pek çok tanımının yanı sıra, sıklıkla bir tür kültürel dışavurum eylemi (cultural expression) olarak tanımlanabilen ‘müzik yapma’, hangi topluluk ya da coğrafyada olursa olsun, tarihsel ve sosyolojik çeşitli temel faktörlerin etkisi ile şekillenip gelişim göstermiştir. Geniş anlamda zaman ve mekana bağlı olarak üretilen müziğin, icra edilen müzikal performansın, hangi özgün kod ve göstergeleri ile adeta bir etnik aidiyet ve kültürel kimlik belirteci haline dönüşebildiğini görmek; müzikal muhtevanın topluluk için yüklendiği özel ifade ve taşıdığı anlamları alanda gözlemlemek, çözümlemeye çalışmak; ya da bu kitapta olduğu gibi tüm bunları konuyla ilgili gerçekleştirilen araştırmalardan öğrenebilmek, yazarla okuyucu arasında aynı tarifsiz keşif heyecanını paylaşmaktır bir bakıma… Ulusal ve uluslararası platformlarda, kütüphanelerde, kişisel arşivlerde yerini alacağına inandığımız, alan araştırmasına gönül vermiş ya da alana ilgi duyan kişilere ışık tutacak nitelikteki trilojinin MÜZİK KİMLİK III başlıklı bu son kitabı meydana getirdikleri ve özgün çalışmalarıyla müzik bilimleri literatürüne sundukları değerli katkılardan dolayı emeği geçen kıymetli yazarlarımıza teşekkür ederiz.”