Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü

Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü, günümüz koşullarına cevap verebilecek nitelikte tiyatro, opera-bale, sinema, televizyon, reklam, gösteri, tören, festival gibi alanlarda çalışacak sahne dekoratörleri, kostümcü ve sanat yönetmenleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Dört yıllık eğitim programının sonucunda mezun olan öğrenciler günümüz koşullarına cevap verebilecek nitelikte, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Belediyeye bağlı ödenekli Şehir Tiyatrolarında, Sahne Dekor ve Kostüm Tasarımcısı olarak görev alabilirler Bunların yanında özel tiyatrolarda, sinema ve reklam sektöründe, vitrin ve fuar dekorlarında, festival, tören, milli bayramlar ve özel açılışlarda, çevre düzenlemelerinde dekor ve kostüm tasarımcısı ve sanat yönetmeni olarak görev yapabilirler.  Bölüm akademik yapılanmasını tamamlamadığı için henüz öğrenci almamaktadır.

Öğretim  Elemanı Kadrosu
Dr. Öğr. Ü. Ahsen GÜNBULUT (Böl. Bşk.)
ahsengunbulut@akdeniz.edu.tr (0242) 310 6264

Bölüm Sekreteri: Elif ÜLÜS