Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde öğrenci kabulüne başlamıştır. Bölüm öğrencilerinin dört yıl süresince, dokuma tasarımı, baskı tasarımı, moda tasarımı dallarında estetik bilgi, beceri ve teknik donanımları sağlanarak, tasarım dünyasının, moda ve tekstil sektörünün gereksinimlerine uygun, yaratıcı, üretken tasarımcılar olarak yetiştirilmeleri amaçlanmaktadır. Uzmanlık alan programlarının ortak amacı, tasarım ve yaratıcılığın anlatım aracı durumuna dönüştürülmesi, bu yolla özgün biçimler yaratılması, sanat ile endüstrinin kaynaştırılmasıdır.